Tähelepanu, Toyota Land Cruiseri ja Lexus RX omanikud- kõrgenenud vargusrisk!

Mida saan autoomanikuna teha, et oma vara varguse eest kaitsta

Viimastel nädalatel on Eestis oluliselt sagenenud luksusmaasturite vargused, mis pannakse toime öösiti. Septembris pidas politsei vahetult peale Lexus RX450 vargust kinni kahtlustatavad isikud. Sellest hoolimata on hiljuti varastatud veel mitu Toyota Land Cruiser maasturit ning toimus varguse katse Lexus RX450 suhtes.

Varguste ärahoidmiseks ei piisa signaali pikendamise takistamiseks sõiduki võtme paigutamisest metallkarpi või kodu välisuksest võimalikult kaugele. Viimaste juhtumite puhul on täheldatud, et kurjategijad kasutavad seadmeid, mis ei vaja sõiduki võtme signaali pikendamist.

Mida saan autoomanikuna teha, et oma vara varguse eest kaitsta?

  • Pargi sõidukid ööseks selliselt, et soovimatute isikute ligipääs autoni ja sellega ära sõitmine oleks raskendatud. Näiteks teise auto olemasolul pargi oma maasturi liikumistee ööseks kinni või kasuta selleks mõnda teist füüsilist tõket.
  • Hoia auto võtmed ja signalisatsiooni lülitusseadmed lahus ja kõrvalistele isikutele võimalikult raskelt kättesaadavates kohtades.
  • Sõiduki varguse teeb keerulisemaks paigaldatud lisaimmobilaiser või salalüliti.

Teavita politseid, helistades häirekeskuse numbrile 112, kui märkad:

  • elukoha piirkonnas võõraid inimesi, kes sõidavad ca 10 aasta vanuste sõidukitega, millel on välismaised numbrimärgid ja kus sees meesterahvad vanuses 20-40 aastat.
  • kahtlaseid isikuid, kes liiguvad pimedal ja öisel ajal jalgsi või elektrilise tõukerattaga luksusmaasturite asukohtade läheduses ja kes võivad oma nägu varjata maski või riideesemega.

Lisaküsimuste korral palun võta ühendust meie klienditoega numbril 12 555 tööpäeviti 9:00-17:00 või kirjuta info@kindlustusest.ee. Samuti võid kontakteeruda oma kliendihalduriga, kelle kontaktid leiad meie kodulehelt www.kindlustusest.ee.

Kindlustusest Kindlustusmaakler OÜ kaudu saad küsida kõikide kindlustusseltside võrdlevaid pakkumisi.
Enne lepingu sõlmimist tutvu kindlustusteenuse tingimustega meie kodulehel ning vajadusel konsulteeri asjatundjaga.