Mis on võtmeisikukindlustus?

On tavapärane, et ettevõtted kindlustavad oma vara. Eelkõige kalleid ja spetsiifilisi masinaid ning seadmeid. Lisaks veel ärikatkemise kindlustus juhuks, kui seadmega midagi juhtub ja tootmine seisma jääb.

Samas „unustatakse“, et tegelikult on kalleim vara töötaja. On valdkondi, kus töötaja oskused, kogemused, motivatsioon otsustavad peaaegu kõik. Loogiline oleks ka see „vara“ kindlustada. Selleks on olemas nn. võtmeisikukindlustus.

Firma edu ja eksistents võib sõltuda mõnest üksikust inimestest. Näiteks väikefirma juht, kes kogu ratast pöörlemas hoiab. Programmeerija või mõni muu IT spetsialist, kelleta kõik kokku jookseb. Miks mitte tööpingi operaator, kelleta ülikallis seade kasutult seisma jääb.

Kindlustus ei asenda inimest, kuid aitab leevendada kahjusid, kui keegi ootamatult rivist välja langeb. Põhjuseks võib olla pikaajaline töövõimetus või surm. Ja kulusid põhjustab nii asendaja otsimine, palkamine, kui tööde ümberkorraldamine ja hilinemine. Võtmeisikukindlustus ei ole üks konkreetne kindlustustoode, vaid tähendab erinevate kindlustuspoliiside oskuslikku kasutamist. Kombineerida võib elukindlustust, õnnetusjuhtumikindlustust, töövõimetuse kindlustust vms. Kindlustuslepingud on sel juhul mõeldud otseselt ettevõtte kaitseks.

Võtmeisikukindlustust võib käsitleda ka väärt töötajate boonuspaketi osana.

Täienduseks palgale pakutakse taoliste töötajatele erinevaid täiendavaid hüvesid. Näiteks firma auto, lisapuhkus, spordisaali kasutamine jms. Samamoodi annab kasutada ka kindlustust. Lisaks varem nimetatud elu-, õnnetusjuhtumi- ja töövõimetuse kindlustusele saab pakkuda ka vabatahtlikku ravikindlustust.

Ravikindlustus vabastab Haigekassa järjekordades ootamisest, sest võimaldab kasutada ka eraraviasutusi. Rahvusvahelised poliisid tagavad ravivõimalused mitte ainult Eestis, vaid terves Euroopas või kogu maailmas. Eriti atraktiivne on see kindlustus rahvusvahelistele ettevõtetele, kus töötajad võivad liikuda riigist riiki. Nad ei ole seotud konkreetse riigi tervishoiusüsteemiga. Samavõrd kasulik on see ka inimesele, kes ei piira oma perspektiive vaid Eestiga. Ja igal juhul on tööandjale kasulik, kui töötaja saab võimalikult kiiret ja kvaliteetset arstiabi, sest iga töölt puudutud päev toob kaasa kahju.

Võtmeisikukindlustus ei ole standardtoode. Selleks, et täpsemalt hinnata teie ettevõtte vajadusi ja võimalusi võtke ühendust Kindlustusesti elukindlustuse maakleriga.

Oma elu- ja õnnetusjuhtumikindlustuse makseid saate arvutada:  https://www.kindlustusest.ee/elukindlustuse-kalkulaator

Küsimuste korral vastame meelsasti!

Karin Sepp
Maakler
Tel. (+372) 555 37 609
karin.sepp@kindlustusest.ee