Perega reisides sõlmi kindlasti reisikindlustus!

Kui olete minemas perega reisile, siis tasub aegsasti valida endale sobiv reisikindlustus.

Millal aitab reisikindlus?Meditsiiniabi kindlustus I Reisikindlustus

 

Tasub teada, et reisi planeerides on oluline sõlmida reisikindlustus võimalikult varakult. Nii võib pikaajaline haigus või vahetult enne reisi toimuv ootamatu sündmus nurjata kogu reisiplaani.

Õnneks aitab hädast välja enne reisi ostetud reisikindlustus. Reisitõrke kindlustus peab olema ostetud vähemalt 3-5 päeva enne reisi algust. Kui olete reisimas riiki, kus kehtib eriolukord, siis peab olema sõlmitud kindlustuskaitse vahetult peale reisipaketi broneerimist.

Mida teha, kui ma ei saa reisile minna?

Reis võib ära jääda teist mitte olenevatel põhjustel. Näiteks kui haigestub keegi  teie pereliikmetest või toimub kahjujuhtum transpordiga, mida olete planeerinud kasutada oma reisiks (lend ei välju). Siinkohal on abiks reisitõrke kindlustus. Reisi ärjäämiseks loetakse ka 24 h jooksul  reisilt tagasi pöördumist reisitõrke kindlustusjuhtumi tõttu.

Kui olete puhkusepaketi või lennupiletid ostnud reisibüroost, siis tuleb reisi takistavatest asjaoludest teavitada reisikorraldajat. Teil on võimalik sõlmida lisakaitse reisipaketi tühistamiseks omal soovil kuni 24 h enne reisi algust. Selline kindlustuskaitse peab olema ostetud kolme kalendripäeva jooksul peale reisipaketi või lennupiletite tasumist. Omal soovil reisi tühistamiseks peab teavitama kindlustusandjat kuni 72 tundi enne reisi algust.

Kui reisitõrge tekib transpordikorraldaja tõttu, tuleb kirjalikult  fikseerida tõend transpordi teenuse korraldajalt koos kuupäevaga, põhjusega, kahju suurusega ja soovitavalt pildimaterjaliga sündmuskohalt (pilt lennuaegade tabloost või piletitest).

Aga kui jään reisil olles haigeks?

Ka reisikindlustuse olemasolul on hea võtta reisile kaasa Euroopa ravikindlustuskaart. Euroopa ravikindlustuskaardiga saate vältimatut esmaabi ja pääsete ravile riiklikesse meditsiiniasutustesse. Eraravi vastuvõtule minnes aitab teid reisikindlustusega kehtiv meditsiiniabi kindlustus.

Tavaliselt on meditsiiniabi kindlustus koheselt reisikindlustuse sees. Soovitame pöörata tähelepanu kindlustuskaitsete suurusele, sest raviteenuste hinnad on maailma erinevates piirkondades erinevad. Ka kindlustusandjate pakutavad meditsiiniabi kaitsed varieeruvad 30 -300 tuh euro vahel.

Kui olete lapseootel, siis peaksite teadma, et Eestis pakuvad kindlustusandjad kaitset kuni 28. rasedusnädalani. Kindlustumaakleri kaudu saab osta rahvusvaheliste kindlustusandjate reisikindlustusi koos meditsiiniabiga kuni 36. rasedusnädalani.

Miks on hea osta reisikindlustus maaklerit:

  •  Aitame võrrelda hindu
  • Toome välja erinevad riskid arvestades sihtriikide olukorda
  • Tutvustame kindlustustingimusi ja lisakaitseid
  • Aitame leida kindlustuslahendusi eriolukordade kindlustamiseks

Kindlustusesti kaudu on sõlmitud reisikindlustusi riskiohtlikesse piirkondadesse ja oleme tööalasteks lähetusteks kindlustanud ajakirjanikke ja päästeameti töötajad Iraani  ning Iraaki.

Küsi nõu spetsialistidelt või kalkuleeri reisikindlustus: www.kindlustusest.ee/reisikindlustus