Liiklusõnnetuste arv on suurenenud

Kindlustusjuhtum liikluses I Liikluskindlustus

Viimaste aastatega on kasvanud liikluses kahjujuhtumite arv. Õnneks kahanes hukkunute arv võrreldes varasemate aastatega. Endiselt on meeste osalus inimkannatanuga õnnetustes kaks korda suurem kui naistel.

Tähelepanuväärne on vanuses 18-25-aastaste noorte liiklusõnnetustesse sattumine (226 inimest 100 tuh elaniku kohta). Samuti said liikluses sagedamini kannatada 7-9-aastased lapsed (126 inimest  100 tuh elaniku kohta). Liikluses hukkus möödunud aastal  6 last. Kõige suurem oli hukkunute arv vanuses 65+ (17 inimest).

Millised olid kindlustuskahjud?

Sagedasemad õnnetuste põhjused olid otsasõidud jalakäijatele ja teelt väljasõidud või sõiduki ümberpaiskumised ja kokkupõrked teise autoga.  

Endiselt on kõige ohtlikumad piirkonnad Tallinnas Rocca al Mare ringristmik, kus toimus 2016. aastal 158 liiklusõnnetust. Sellele järgnevad võrdselt 110 juhtumiga aastas Järvevana tee, Tammsaare tee ja Pärnu mnt ristmik ning Sõpruse pst ja Tammsaare tee ristmik. Üsna tihedalt on kannul ka Ülemiste ristmik 100 kindlustusjuhtumiga aastas. Tartus on kõige ohtlikum Riia ning Tartu ring 103 kindlustusjuhtumiga ja sellele järgneb veidi alla saja juhtumiga Viru ring Tallinnas.

Maakonniti  kasvas juthumite arv kõige kiiremini Hiiumaal, Viljandimaal ja Lääne-Viru maakonnas.  Samuti kasvas  liiklusõnnetuste arv Pärnumaal, Harjumaal, Ida-Viru ja Lääne maakondades. 2016. aastal suurenes registreeritud sõidukite arv ja kasvas ka kindlustusjuhtumite arv. Keskmine kahju oli 1992 €.  

Olenemata sundkindlustuse hoiatustest ja  kallimast kindlustusmaksest  on kasvanud ka kindlustuslepinguta sõidukitega põhjustatud juhtumite arv.  

Allikas: Eesti Liikluskindlustuse Fond

Kalkuleeri liikluskindlustus: www.kindlustusest.ee/liikluskindlustus