Kui plaanid puhkuse ajal rentida auto?

autoga-reisimaVälisriigis sõidukit rentides tasuks eelnevalt tutvuda rendileandja tingimustega. Reeglina tagastatakse auto täispaagiga, muidu võidakse rakendada lisatasu. Samuti võidakse küsida noore juhi või lisajuhi kasutamisel täiendavat tasu. Tasub uurida, kas rendisõidukiga läbitavad kilomeetrid on piiratud ja millal ning kuhu tagastada sõiduk. Auto tagastamine väljaspool tööaega võib tõsta rendisõiduki hinda.

Autot rentides oleks hea teada, millised juhtumid on kaitstud ning milliseid omavastutusi kindlustusjuhtumite korral kohaldatakse. Sul on võimalus osta lisakaitse varguse vastu, klaasikaitse, autopõhja kaitse, isiklike asjade kaitse jne. Samas pead arvestama, et iga kindlustuskaitsega suureneb rendihind. Reisikindlustusega saad osta lisakaitse (hüvitislimiidiga kuni 1500 €), mis katab kahjude korral renditud sõiduki omavastutuse.

Väikeste lastega reisimisel on vajalik turvavarustus, mida saab rentida lisatasu eest rendileandja käest kohapeal. Iga renditud turvavarustuse päeva eest tuleb tasuda lisaks keskmiselt 7-11 eurot.

Kindlasti tasuks autot vastu võttes olla tähelepanelik ja teha eelnevalt pildid rendisõiduki iluvigadest. Sõiduki rentimisel broneeritakse Sinu krediitkaardilt tagatisraha ja hiljem on raske tõestada, et sõidukil olevad kriimud ei ole tekitatud rendi ajal.

Kõik rendifirmalt saadud arved ja dokumendid tuleks alles hoida. Liiklusõnnetuse korral tasub võõrsil olles kutsuda kohale politse, et juhtum oleks korrektselt fikseeritud.

Kui pärast auto tagastamist avastad, et krediitkaardilt on läinud rohkem maha, siis võta kindlasti ühendust autorendifirmaga kirjalikus vormis ja nõua selgitust ning üleliigse makse tühistamist.

Vajadusel teavita oma kindlustusfirmat, kui võtsid kindlustuse mujalt. Vaidluste korral tuleks pöörduda Eesti tarbijakaitseameti poole, kui rentisid auto Euroopas.

Tasub teada!

  • Ära kirjuta alla lepingule, millest Sa täielikult aru ei saa.
  • Võta aega lepingu lugemiseks ja küsi lisaküsimusi iga punkti osas, mis jääb arusaamatuks või on kaheti mõistetav.
  • Ära viska lepingu koopiat ära ega unusta küsida makset tõendavat dokumenti.
  • Reeglina nõuavad rendifirmad krediitkaardi andmeid, et arvelt renditasu vastavalt vajadusele maha võtta. Seega ole valmis selleks, et Su arvelt võidakse broneerida lisaks kokkulepitud autorendimaksumusele ka tagatisraha juhuks, kui autoga midagi juhtub (näiteks täiendavad 20% rendi hinnast).
  • Arvesta, et täiendavalt broneeritud summa võidakse Sinu arvel vabastada alles päevade möödudes pärast auto tagastamist.
  • Ole valmis ka selleks, et juhul kui krediitkaardil ei ole piisavalt vaba limiiti, võib rendifirma keelduda autot kliendile rentimast.

Auto üleandmisel tuleks vormistada üleandmisakt, kus sätestatakse auto seisukord. Sellisel juhul ei saa esitada tagantjärgi nõudeid, millest rendilevõtja ise ei ole teadlik.

Allikas: consumer.ee.

Muretuks reisimiseks sõlmi reisikindlustus.