Õnnetusjuhtum Tais lõppes õnnelikult

Kindlustusesti töötaja sattus Tais liiklusõnnetusse, mille tagajärjel saadi raskeid vigastusi. Perekond plaanis kolmenädalast puhkust Bangkokis ja sealsetel saartel. Paraku Koh Lanta saarelt kaugemale ei jõutud ning reisi katkestas õnnetusjuhtum rolleriga.

Aasia saartel liigeldakse peamiselt kaherattaliste mootorsõidukitega ning tänu tihedale liiklusele on õnnetusjuhtumid üsna sagedased.

Tai elanikud on abivalmid

Selles tihedas liikluses toimuski liiklusõnnetus, milles sai eriti rängalt vigastada Kindlustusesti töötaja elukaaslane.  Toimunud õnnetuse järel tegi abi saamise keeruliseks kauge asukoht suuremast linnahaiglast, milleks oli Bangkoki Phuketi Hospital. Nimelt on saartevaheline praamiliiklus hõre ja vahemaad on pikad. Teekond haiglasse võttis aega kaheksa ja pool tundi. Kuid enne seda tuli paaril läbi elada katsumused oodates transporti kohalikus esmaabi vastuvõtupunktis.

Teekond haiglasse võttis aega kaheksa  ja pool tundi.

Kohalikud elanikud olid abivalmid ja aitasid liiklusõnnetusse sattunud võõramaalase mopeedi alt välja. Asjatundlikud abilised leidsid kiiresti päikesevarju, et katta maas lamavat abivajajat lõõmava päikese eest. Küll aga puudus sündmuse registreerimiseks kohapealse võimu esindaja, keda ei tulnudki kohale. Kõige raskemaks katsumuseks osutus kohalikus haiglas röntgeni järjekorras ootamine, sest 45 minuti jooksul ei saanud haige arstide tähelepanu. Jalg aga valutas ja palavus oli väljakannatamatu.

Järgmised  kaksteist päeva tuli paaril veeta haiglas ravil. Selle aja sisse mahtus tõsine operatsioon. Õnnetuse tagajärjel ei olnud  kannatanul võimalik enam uuesti jalule tõusta ja see sundis patsiendi edaspidiseks lamavasse asendisse. Eriti hulluks tegi olukorra õnnetusjuhtumi järgselt ülespaistetanud jalg, mis oli tavapärasest kolm korda suurem. Tegemist oli väga tõsise liigesesisese murruga. Trombiohu tõttu tuli operatsioon edasi lükata viis päeva.

“Koheselt ei saanud jalga opereerida, sest oli väga suur trombioht.”

Kannataja abikaasa kommenteeris: „Koheselt ei saanud jalga opereerida, sest oli väga suur trombioht ja seda riski ei olnud haigla nõus võtma.“ Ta jätkas: „Kokku kestis operatsioon kuus ja pool tundi, mille käigus pandi jalga kaks metallplaati ja kaksteist kruvi.“ Õnneks ei pidanud haiglas viibijad tundma puudust luksuslikust söögist. Praed meenutasid a la carte restorani roogasid, mida sai tellida suure valikuga menüüst.

Kuid sellega ei olnud veel kannatused lõppenud. Tagasilennu muutis keeruliseks endiselt kestev trombioht ja sellega seoses üle kahe lennu haigele ei lubatud. Seega tuli loobuda esialgsest lennuplaanist marsruudil Phuket-Dubai-Stockholm-Tallinn. Kannatanu jalg pidi olema kogu aeg üleval ja seetõttu vajati tagasi lendamiseks esimese klassi piletit.

Õnnetusjuhtumikindlustus aitab sissetulekute jätkumisega

Tänu reisikindlustuse olemasolule leidis SOS International kahe lennuga kojulendamise võimaluse. Helsingis tuli istuda ümber laevale, et jõuda Tallinnasse. Kindlustus tasus juhtumiga seoses haiglapäevade eest kokku  26 105.14 €, sellele lisandusid transpordikulud.  Tänaseks on kannatanu olnud haiguslehel ligi pool aastat, mis on oluliselt vähendanud pere sissetulekuid.

Kui õnnetusjuhtumikindlustuse poliis on sõlmitud ja see sisaldab ka päevarahasid, siis maksab kindlustusselts hüvitist vastavalt ravipäevade arvule ning see omakorda korvab töövõimetuslehest tingitud sissetulekute vähenemise.

Reisikindlustust küsi: www.kindlustusest.ee/reisikindlustus