Eestlased kindlustavad kõige enam autosid

Sõidukikindlustuse hinnadVõrdlesime möödunud aastal sõlmitud vabatahtliku sõidukikindlustuse hindu ja koostasime TOP loetelu kõige paremate hindadega automarkidest.

2016. aastal sõlmiti Kindlustusestis parimate hindadega kaskokindlustused sõidukitele Hyndai Getz, Ford Fiesta, Seat Cordoba, Seat Ibiza, Ford Focus. Nende autode puhul tuli omanikel tasuda kaskokindlustuse eest vastavalt 200-260 € aastas.

Mis mõjutab vabatahtliku sõidukikindlustuse makset?

Kindlustushinda mõjutab ka väljalaske aasta ja uuemate sõidukite nagu Škoda Fabia aastased kindlustusmaksed jäid vahemikku 190-350 €.

Väikeklassi sõidukitel on kindlustuhinnad soodsamad kui suurema mootoriga sõidukitel. Seega tuli 2016. aasta Toyota Avensise sõidukikindlustuse puhul arvestada vähemalt 430 € suuruse aastamaksega.

Sõidukikindlustuse hindu mõjutavad erinevad komponendid. Kõrgemaid tariife rakendatakse sportautodele ja kallitele luksusautodele.  Samuti neile autodele, milledel on kallid varuosad või kui tegemist on unikaalsetete varuosadega. Näiteks  olete paigaldanud sõidukile vähem levinud rehvid.

Kõrgemaid tariife rakendatakse sportautodele ja kallitele luksusautodele.

Kuid alati ei tähenda vanem sõiduk kallimat hinda, sest kindlustusandjad korrigeerivad kindlustushindu vastavalt varasema hooaja kahjususele. Kui kindlustatava sõiduki mudeli ja aastaarvuga kahjujuhtumeid oli vähe, siis saate tõenäolisemalt parema kindlustushinna.

Siinkohal toome välja ka kallimate autokindlustusega automargid, milleks on Porsche, Lamborghini, Bentley ja Mercedes Benz. Nende sõidukite kindlustamisel tuleb arvestada kuni viietuhande euroga aastas.

Teadlik autoomanik kalkuleerib kindlustusperioodi alguses oma sõidukile sobiva hinna. Parima kindlustuslahenduse saate nutikalt kaalutletud ostuotsusega.

Arvuta kohe: www.kindlustusest.ee/sõidukikindlustus