Kõrgema riskiga reis nõuab kõrgendatud tähelepanu kindlustuspaketi valimisel

elu-ja-onnetusjuhtumikindlustusÜha enam eestlasi armastab alustada uut aastat või sisustada talvist koolivaheaega ühe mõnusa seltskondliku suusareisiga. Imelised mäevaated, täpselt parasjagu doseeritud kogus adrenaliini, ägedad kaaslased – mis võiks sellel pildil valesti minna?!

 

Olgu tegemist lühikese ning lõõgastava nädalalõpureisiga või pikema argirutiinist väljalülitumisega – potentsiaalselt ohtlikku spordiala (nt alpinism, sukeldumine vm ekstreemsport) sisaldava puhkusereisi puhul tuleks aga siiski olla ettenägelik, et kaitsta end ebameeldivate ootamatuste vastu.

Kõrge risikiga tegevuse kaitse

Tavapärane reisikindlustus katab meditsiiniabi, kui jääte ootamatult haigeks või vajate mõnel muul põhjusel arstiabi. Riskiohtliku spordiala harrastamisel on vaja täiendavat lisakaitset ning oluline on teada, millistel juhtudel kindlustusandja juhtumit ei hüvita. Näiteks ei saa kindlustada off-piste ehk suusaradelt väljaspool sõitmist.

Lisaks arstiabile võib vaja minna transporti tagasi kodumaale. Meditsiiniabi summa soovitame valida suurema, sest väiksem summa ei pruugi tõsisemate õnnetuste korral olla piisav ja ei kata tekkinud kahjusid. Teame, et sellistel juhtudel on tegemist äärmiselt emotsionaalsete olukordadega, kus igasugune tugi kodumaalt ning võimalikult kiire asjaajamine on suureks abiks.

Õnnetusjuhtumi kaitse

Reisikindlustusega pakuvad vähesed kindlustusandjad õnnetusjuhtumikaitset. Küll on võimalik teha täiendavalt õnnetusjuhtumikindlustus. Siiski peaks teadma, et riskiohtliku spordiala harrastamisel on vaja kindlustusandjaga kooskõlastada tegevusala. Vastavalt riski astmele arvutatakse kindlustusmakse.

Rasedana reisile

Kui olete lapseootel, siis on võimalik kindlustada kuni 36. rasedusnädalani. Olenevalt kindlustusandjast võib kindlustuskaitse piirduda 20. nädalaga. Oluline on teada, et lennureisidel peab olema alates 28. rasedusnädalast kaasas inglise keelne tervisetõend.

Kaotsi läinud pagas

Tuginedes pikaajalisele statistikale saame öelda, et kahjuks pole teps mitte harvad juhud, kus kallihinnaline spordivarustus on kas varastatud või transpordi käigus ära lõhutud. Sellisel juhul tasub mõelda eraldi suusavarustuse kindlustamisele.

Pagasikindlustuse alusel hüvitatakse kahju, mille põhjustab:
  • pagasi vargus või röövimine;
  • pagasi kahjustumine või purunemine transpordiettevõtte süül;
  • pagasi kaotsiminek ja/või hilinemine reisi ümberistumis- või sihtpunkti transpordiettevõtte süül.

Kui rikud kellegi teise suusavarustuse?

Suusamäel teisele suusatajale otsa sõites hüvitatakse vastutuskindlustusega teisele osapoolele tekkinud kahju. Näiteks katkine lumelaud või kannatajale tekkinud ravikulud. Sellisel juhul peab olema kindlustuspoliisile lisatud vastutuskindlustuse kaitse.
Reisikindlustuse lisakaitsete lisamine muudab kindlustusmakset ning lõpliku hinna arvutamisel on abiks reisikindlustuse kalkulaator: www.kindlustusest.ee/reisikindlustus