Koduse vara kindlustamine võib päästa olukorra ka kodust väljaspool

Koduse vara kaitseTänapäeval on meil üha rohkem igasuguseid esemeid, mida saab tähistada terminiga „kodune vara“, kuid mida kanname sageli endaga kaasas. Nutitelefonid, tahvelarvutid, sülearvuti – need on asjad, mis on peaaegu igaühel meist pidevalt käepärast olemas. Paraku on selge, et asjade puhul, mida sageli kasutatakse, on suurem oht äpardusteks. Kas meid võib sellisel juhul aidata koduse vara kindlustamine? Jah! Loe lähemalt, kuidas!

Koduse vara kindlustamine kaitseb kaasaskantavat vara

Nutitelefon on tänapäeval paljude igapäevane kaaslane – see on ühtaegu nii abimees, meelelahutaja kui ka tarkuseallikas. Kuid kes ei teaks juhtumeid elust enesest, kus nutitelefon on ootamatult leidnud õnnetu lõpu?

Niisugune lugu juhtus ka meie kindlustusmaakleriga, kes külastas üht avalikku kultuuriasutust. Ta läks tualetti ja asetas telefoni korraks  loputuskasti kaanele. Õnnetuseks libises telefon otse klosetti ja päästa seda nutiseadet enam ei õnnestunudki. Samasuguseid olukordi võib tulla ette kodus, tööl, reisil olles.

Kas tuleb tuttav? Veel üks juhtum meie kahjukäsitlejalt, kus lauale asetatud lillevaas läks ümber. Lilled vajusid raskusest ühte äärde kuna vaas oli liiga kerge. Õnnetuseks oli laual samal ajal tahvelarvuti, mis sai kannatada. Remont maksis 390 eurot, millest tuli tasuda omavastutus 90 eurot. Kindlustus hüvitas kahju 300 euro ulatuses.

Selliste juhtumite puhul aitabki kõige paremini koduse vara kindlustamine, mis tähendab, et kindlustatud on vallasvara – näiteks nutiseadmed, mööbel, tehnika, kunst, ehted, sporditarbed jne. Enamasti on võimalik ka ainult koduse vara kindlustamine, seda ei pea raudkindlalt kindlustama koos korteri või majaga.

Koduse vara kindlustamine ja reisimine

Eespool mainitud olukordadele on mõistlik mõelda ja tasub silmas pidada, et nende juhtumite puhul on abiks koduse vara kindlustamine. Näiteks kaasaskantavat koduvara saad kaitsta nõnda, et ostad nutiseadme lisakaitse. Ka reisil olles võib ju väga palju juhtuda ja näiteks koos lastega reisides annab see kindlustus sinu perele turvatunde, sest ei pea pidavalt muretsema kõikvõimalike kahjude pärast.

Inimesed on tänapäeval väga liikuvad ja seetõttu ei ole kahjujuhtumid alati seotud kindla aadressiga. Me ei tea, mis võib juhtuda perega koos puhkusel viibides, õues tegutsedes või külla minnes. Kindel on aga see, et meile saab suureks abiks ja turvatunde pakkujaks olla üle-eestiline kindlustuskaitse, mida saab kodukindlustuse juurde sõlmida.

Seega küsi koos kodukindlustusega lisakaitset kodusele varale nii Eesti piires kui ka reisil olles. Enamasti hüvitatakse kuni 30-päevasel reisil kaasasolev kodune vara.

NB! Kindlustuste tingimused on erinevad ja kindlustuskaitsete ulatused samuti. Enne lepingu sõlmimist veendu, kas oled kõigest õigesti aru saanud.

Uuri lähemalt koduse vara kaitsetest: https://www.kindlustusest.ee/blog/2017/06/koduse-vara-kaitse