Õnnetus: Eri Klas sattus Moskvas põletushaavadega haiglasse

“Olen siin olnud juba kolmandat nädalat. Pidevalt käib haava sidumine. Mul on kolmanda järgu põletushaavad,” räägib maestro Eri Klas, kes ootab Moskvas operatsiooni.

Dirigent räägib Publikule, et õnnetus juhtus tema Tallinna kodus, kus mehe parem jalg sai aurusaunas kõvasti põletada. “Süüdi on minu suur kohusetunne. Selle asemel, et minna Eestis haiglasse, panin oma punasele jalale soki peale ja sõitsin lennujaama, et läbi Helsingi jõuda Moskvasse. Kui aga siia jõudsin, pandi mind kohe haiglasse,” meenutab Eri Klas jaanuari keskel juhtunut.

Allikas: www.publik.delfi.ee

KindlustusEst Kindlustusmaakler elukindlustuse spetsialist Ain Niineste kommentaar:

Kindlustuse seisukohalt on ilmselt tegemist õnnetusjuhtumiga. Kui inimese õnnetusjuhtumikindlustuse poliis sisaldab valuraha või päevarahade hüvitist, siis oleks sellisel puhul kindlustuselt ka kompensatsiooni saada.
Omapäraseks teeb selle juhtumi hoopis asjaolu, et peale õnnetust asuti reisile,  kuid pidi siis jääma Moskva haiglasse ravile.   Tavapärasest reisikindlustusest taolises olukorras ilmselt ei piisa. Esiteks oli vigastus tekkinud juba enne teeleasumist ja teiseks kompenseerib reisikindlustus vaid hädavajaliku ravi ja kodumaale (ravi jätkama) toimetamise.  Küll aga kompenseerivad niisugust pikaajalist välismaal ravimist vabatahtliku tervisekindlustuse poliisid. Vähe sellest, erinevalt reisikindlustusest, võib taolise tervisekindlustuse poliisi omanik soovi korral lausa spetsiaalselt välismaale ravile sõita.
Ettemõtlemiseni!