Tallinn: lumevallid veetakse ära vaid liiklust segavatest kohtadest

Ehkki Tallinnas kinnitatakse, et tee ääres kõrguvad lumevallid liiklejaid ohtu ei sea, peavad kindlustusfirmad sageli tegelema plekimõlkimiste ning jäätunud vallidele otsa sõitnud klientidega.

Raepressi teatel veeti eile Tallinnast välja 625 kantmeetrit lund. Samas mahus veetakse lund kogumiskohtadesse peaaegu iga päev. Siiski tõdeb Raepressi pressiesindaja Jaan Rõõmussaar, et kuna lund on nii palju, siis kõike linnast välja vedama ei hakata.

“Veetakse ära sealt, kus see segab liiklust,” ütleb ta. Näiteks puhastatakse lumevallidest kitsamad tänavad, kus muidu liikuma ei mahuks. Ülejäänud, mis liiklust otseselt ei sega ja endast ohtu ei kujuta, jäetakse tänavatele kevadilmu ootama.

Allikas www.ohtuleht.ee

KindlustusEst Kindlustusmaakler varakindlustustoodete spetsialisti Toomas Leinsaar`e kommentaar:

Tänased lumevallid muutuvad varem või hiljem suurteks jäätunud kuhilateks, millele otsasõit võib endaga kaasa tuua nii plekimõlkimist kui plastmassist stangede või muude autoga seotud detailide murdumisi. Kindlasti on iga autoomanik, kes on hoolsalt vormistanud oma kindlustuslepingud, õigustatult huvitatud pöörduma oma kindlustusandja poole võimaliku kahju hüvitamiseks.

Liiklusõnnetus ei võrdu liikluskindlustus

Oluline on teha vahet, et üldjuhul ei tule siin appi mitte liikluskindlustus vaid vabatahtlik kaskokindlustus. Siiski on hea teada, kuidas ostetud kindlustusleping on oma sõnastuses fikseerinud sellise võimaliku õnnetuse. Kas seda vaadeldakse kui liiklusõnnetus või on olemas lepingus selleks veidi parem mõiste, õnnetusjuhtum. Kindlasti ei tohiks aga siin panna võrdusmärki mõistete liiklusõnnetus ja liiklukindlustus vahele.

Õnnetusjuhtumi puhul fikseeriga lumevall kui põhjustaja

Paljud autojuhid kurdavad, et suurte lumevallide tagant peateele väljasõitmisel ei ole näha peateel liikujaid. Kui sellises olukorras peaks liiklusõnnetus toimuma, siis ärge jätke tähelepanuta sünduse ühe põhjuse, lumevalli kõrguse ja nähtavuse piiraja fikseerimine. Kindlasti püüdke situatsioon pildistada, hea kui saate selle teha n.ö juhi silmade kõrguselt.

Nõue teehooldusfirma vastu

Kuigi liiklusõnnetuse põhjustaja on siin ikka peateele ette sõitnu, siis hea tahtmise korral on võimalik õnnetuse põhjustajal pöörduda oma auto remondikulude hüvitamiseks nõudega teehooldusfirma vastu, kelle tegevuse tagajärjel ei ole tagatud liiklusohutus ja külgnähtavus.

Kui autol on kaskokindlustus olemas, siis kindlustusandja aitab teil oma auto ära remontida, kuid omavastutuse osa oleks võimalik siis läbi kohaliku omavalituse teehooldustöid tegevalt firmalt omavastutuse kulu välja nõutada. Kui teil aga üldse mingil põhjusel kaskokindlustus puudub, siis hinnake olukorda ja võimalik, et Teil õnnestub oma auto remondikulud välja nõuda nendelt, kelle veidi hooletu või ka halb töö, on toonud kaasa materiaalse kahju.

Ettemõtlemiseni!