Suviste traumade tagajärgi leevendab õnnetusjuhumikindlustus

Kes teeb, sel juhtub – eriti nii supermõnusal suvel nagu tänavune. Nii tulebki aktiivsel suvisel ajal ette ette märksa rohkem traumasid ja õnnetusjuhtumeid. Tark mõtleb ette, kuidas hullemat vältida ning kindlustab end olulisemate riskide vastu. Räägimegi, milleks on õnnetusjuhtumikindlustus hea.

Põnevad sportlikud tegevused, uljam auto- ja rattasõit ning ette võetud ehitus- ja aiatööd lõppevad vahel päris ootamatult. Samuti teame kõik mõnd ema, kelle meelest võiks tema laps suisa EMO lojaalsuskaardi pälvida, sest luumurde lappides ja haavu õmmeldes hakkavad kiirabi töötajad juba tuttavaks saama…

On õnnetusi, mida on on keeruline ära hoida – kasvõi kokkupõrge ootamatult teele hüpanud põdraga – ning neid, mis sünnivad rumaluse või hoolimatuse pärast. Õnneks saame kõik sekkuda ja ehk mõnda traagilist sündmust ennetada. Kas Sina oled piisavalt julge, et takistada purjus inimest rooli minemast või vette hüppamast?

Vanemate südameasjaks on laste ohutus. Võsukeste tegutsemisjulgus ja uudishimu kõrvuti oskamatusega ohte ette näha on vanematele paras pähkel. Nii on hea ette läbi mõelda ja kokku leppida, mis on lubatud ja mis keelatud ning läbi arutada ohukohad. Kus võib rattaga sõita ja kus mitte, kellega koos võib vee äärde minna, milliste puude otsa võib ronida jne. Esimene kindlustuskaitse võiks olla kiiver ja batuudi turvavõrk.

Paraku võivad õnnetused olla ka väga tõsiste tagajärgedega. Õnnetusjuhtumi kindlustus pakub Sulle ja Su lähedastele ootamatuste korral majanduslikku tuge. Kindlustus aitab sissetulekute katkemisel, samuti kaetakse vigastuste ja nende raviga seotud väljaminekud. See võimaldab juhtunust rahulikult taastuda.

Sageli sõlmitakse samaaegselt õnnetusjuhtumikindlustustusega ka elukindlustus. Viimane on mõeldud surmaga lõppenud haiguse või fataalse õnnetuse puhuks. Kombineeritud kindlustus annab mitmekülgsema kaitse ning tagab südamerahu enda ja oma pere toimetuleku osas ka kõige keerulisemal juhul.

Sõltuvalt juhtunust toimub hüvitise maksmine järgmiselt:

1. Kui õnnetus põhjustab ajutise vigastuse (näiteks luumurd), siis makstakse hüvitiseks vigastuse raskusastmele vastav protsent õnnetusjuhtumikindlustuses määratud valurahast.

2. Kui õnnetusjuhtumist tingitud vigastuse ravil tekkib põhjendatud kulusid, mida Haigekassa ei kata, siis on vastavalt kindlustustingimustele võimalik kulude hüvitamine õnnetusjuhtumikindlustuse ravirahast.

3. Kui õnnetus põhjustab jääva vigastuse (näiteks sõrme kaotus), siis makstakse hüvitiseks vigastuse raskusastmele vastav protsent õnnetusjuhtumikindlustuses määratud invaliidsushüvitisest. Elukindlustus seda ei hüvita.

4. Kui õnnetus on põhjustanud surma, siis makstakse välja nii elukindlustussumma kui õnnetusjuhtumikindlustuses kokku lepitud surmahüvitis.

5. Kui surma põhjuseks on haigus (näiteks infarkt, insult, kasvaja vms.), siis makstakse välja elukindlustussumma, kuid õnnetusjuhtumikindlustuse alt ei ole võimalik hüvitist saada.

Seega on mõlemal kindlustusliigil oma eesmärk, ehkki mõnel puhul võivad välja makstavad hüvitised isegi kattuda.

Õnnetusjuhtumikindlustuse, aga ka elukindlustuse makseid saad arvestada elu- ja õnnetusjuhtumikindlustuse kalkulaatoris.

Kuna kindlustusfirmade tingimused ja hinnad on päris erinevad, soovitame endale sobiva ja kõige soodsama lahenduse leidmisel kasutada kindlustusmaakleri abi. Professionaalne ja erapooletu nõu säästab tublisti Sinu aega ja on pealegi tasuta – võta julgesti ühendust!