Reisikindlustus on vajalik ka reisil Lätti

Reisikindlustus_lühireisil

Suvi on kohe-kohe kätte jõudmas ja inimesed muutuvad üha liikuvamaks. Ilusad ilmad ja pikad päevad kutsuvad otsima põnevaid seiklusi ja elamusi nii siinsamas Eestis kui ka veidi kaugemal. Kui just ei juhtu olema erakordselt halva ilmaga suvi, siis ei olegi tarvis sõita puhkusele kuskile väga kaugele. Aga reisikindlustus? Kas seda on vaja ka näiteks Lätti puhkama minnes?

Kui Eestimaa on juba läbi uuritud, siis ongi järgmisena enamasti huvi lähemalt vaadata, mida põnevat leidub meie naabrite juures – näiteks Lätis, Leedus või Soomes. Need riigid on meile ju niivõrd tuttavad, et tunneme end reisi ajal justkui kodus, kuid samal ajal avastame palju uut ning toredat.

Reisikindlustus = muretum puhkus

Enamasti me puhkusel olles õnnetustele ega muudele halbadele juhtumitele mõelda ei taha, seega võib reisikindlustus sootuks ununeda. Seda eriti naaberriikidesse reisimise puhul, mis justkui „õige reisi“ alla ei tundu kuuluvatki. Meile võib näida, et naabritele külla minnes ei pruugi reisikindlustus olla hädavajalik, veelgi enam – see võib paista tarbetu lisakulutusena. Tegelikult võib aga reisikindlustus ja sellele kulutatud summa hoida hiljem kokku suuri summasid ning aidata vältida kulukaid sekeldusi.

Naabrite külastamine tundub olevat muretu ja ohutu, kuid ega asjatult ei öelda, et õnnetus ei hüüa tulles. Teel olles võib ette tulla igasuguseid ootamatusi ning takistusi, ükskõik kas parasjagu on tegemist reisiga Lätti või näiteks Hiinasse. Seega on mõistlik uurida ka lähireisi korral lähemalt, kas reisikindlustus aitaks puhkust nautida veelgi rahulikuma südamega.

Sekeldused lastega

Lapsevanemad teavad hästi, et koos lastega reisides ei saa kindel olla peaaegu milleski. Näiteks võivad lapsed haigestuda kõige ebasobivamal ajal või vajada meditsiinilist abi mõnel muul põhjusel. Sel juhul on hea teada, et peamine reisikindlustus koosneb kolmest kaitsest:

a) meditsiiniabi – tavaliselt sees (võimalik juurde osta lisakaitseid);

b) pagasikindlustus – saab juurde osta;

c) reisitõrge – saab juurde osta.

Euroopa ravikindlustuskaart ei ole kõikvõimas

Sageli arvatakse, et kui on olemas Euroopa Liidu ravikindlustuskaart, siis ei ole enam eraldi reisikindlustus (mis on eelkõige meditsiiniabikindlustus) vajalik. See ei ole aga kindlasti nii, sest võib juhtuda, et abivajaduse korral on tarvis maksta rohkesti lisakulusid – visiiditasu, voodipäevatasu, kulud transpordile jne. Neid väljaminekuid Euroopa ravikindlustuskaart ei kata.

Lisainfot reisikindlustuse kohta loe siit: https://www.kindlustusest.ee/reisikindlustuse-info