Reisikindlustus ja erinevad riskid

Reisikindlustus on alati mõistlik sõlmida. Isegi siis, kui lähete EL-s tavalisele töö- või puhkusereisile. Tavapärase reisikindlustuse saab sõlmida paljudes kindlustusseltsides ja pole olulist vahet, kus reisikindlustus on sõlmitud. Loomulikult on mõistlik enne pisut hindu võrrelda ja kindlasti kindlustusvälistused üle vaadata.

Kui aga reisiga kaasneb täiendavaid riske võib vale kindlustusvalik saada saatuslikuks. Kindlustusselts lihtsalt keeldub hüvitamast, kui juhtunu kuulub kindlustusvälistuste alla. Aga kulud, mis kaasnevad näiteks ekstreemspordiga tegelemisel saadud tõsise traumaga või enneaegse sünnitusega võivad ulatuda kümnetesse tuhandetesse. Kes selle maksab?

Olulisemad täiendavad riskid:

Olete lapseootel. Kõik kohalikud seltsid seavad rasedate kindlustamisele olulisi piiranguid. Kindlustuse alla ei lähe kõik asjaolud (näit. enneaegne sünnitus), piiratud on maksimaalne hüvitissumma, määratud on maksimaalne rasedusnädalate arv, mil kindlustus üldse kehtib. Parima võimaliku kaitse rasedale annab meie partneri ihi BUPA reisikindlustus. Kindlustus võib kehtida maksimaalselt 36. nädalani, hüvitislimiit on piiramatu ja kindlustuse alla läheb ka enneaegne sünnitus.

Välismaale tööle. Kontrollige ega teie amet või tegevus seltsis eraldi kooskõlastust ei vaja ja vastavat hinnalisa kaasa too. Kindlasti vajavad lisakaitset füüsilise töö tegijad.

Välismaale sportima ja võistlema. Kui olete hobi korras harrastaja, siis kontrollige, kas teie harrastusi aktsepteeriakse tavatingimustel või vajate erikokkulepet. See sõltub konkreetsest spordialast. Võislustel osalemiseks on aga kindlasti seltsiga kooskõlastust vaja.

Ekstreemsport on kohalike seltside poliisides reeglina välistus. Sellisel juhul pakub parimat katet ihi BUPA reisikindlustus. Kindlustuse võib saada nii langevarjuhüpeteks, off-piste suusatamiseks, kõrgmägedes matkamiseks vms. Välistatud harrastusi on minimaalselt.

Sõda, terrorism, looduskatastroof. Kui töö või uudishimu viib teid riskiohtlikku piirkonda, siis keelduvad kindlustamast enamus seltse nii meilt kui mujalt. Taas on abiks ihiBUPA, kelle kaudu oleme kindlustanud nii ajakirjanikke Afganistanis, kui päästjaid suurte katastroofide piirkondades.

Välismaale õppima. See pole kindlasti eririsk. Pigem nii tavaline tänapäeval, et kohalikud seltsid pakuvad õppurite kindlustamiseks soodushindu, kuid suured rahvusvahelised seltsid on loonud spetsiaalsed tooted. Variante on mitmeid. Nii neid, mis sobivad vaid EU-s ja toetavad Euroopa ravikindlustuskaarti, kui laia hüvitiste skaalaga ülemaailmselt kehtivaid tooteid. Samasugune kindlustus laieneb ka doktorantidele, lektoritele, õppejõududele ja muudele akadeemilistele isikutele. Ja hinnad on väga mõistlikud.

Oma reisikindlustuse saad arvutada kalkulaatoris: www.kindlustusest.ee/reisikindlustus