Novembris suureneb teekatetel jäiteoht

Autojuhid peaksid olema valmis lume tulekuks, sest lähipäevadel on oodata  öökülma -1..-7°C.

Temperatuuri järsk kõikumine toob kaasa teekattele jäite ehk niinimetatud musta jää. Samuti sagenevad esimese lume tulekuga liiklusõnnetusjuhtumid.

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) statistika järgi kasvab  liikluskindlustuse juhtumite arv teekatte jäite ehk niinimetatud musta jää tulekuga. Kuna Eestis on lubatud naastrehvide kasutamine 15.oktoobrist kuni 31.märtsini, siis tasuks mõelda talverehvide vahetamise peale.

Eelnevatel aastatel sadas esimene lumi maha juba oktoobris. LKF toob trastilise näite 2010. aasta novembri esimestest nädalatest kui õhutemperatuur oli päeval valdavalt plussis, kuid paaril ööl olid miinuskraadid ja lumikate puudus. Tol korral toimus 460 liikluskindlustusjuhtumit kahjunõuete summaga pool miljonit eurot (allikas: lkf.ee).

Lumesajuga võivad liiklusõnnetusjuhtumid kolmekordistuda ning seetõttu soovitame varakult olla talve tulekuks valmis.  Lamellrehvidega võib sõita aastaringselt, kuid oluline on kontrollida rehvide jääksügavust, mis ei tohi jääda alla 3 mm. Ilmastikuolude halvenemisel aitab kindlalt teel püsida õige sõidukiiruse valik ja arvestama peab ka juhi eelneva sõidukogemusega.

Turvalist liiklemist!

Liikluskindlustust küsi: kindlustusest.ee/liikluskindlustus

 Tekatte jäite oht