Mida aitab hüvitada kaskokindlustus?

Iga sõiduki omanik teab, et kohustusliku liikluskindlustuseta  ei ole liikluses osalemine lubatud. Paraku ei piisa sõidukikahjude hüvitamisel üksnes liikluskindlustusest. Kokkupõrkes metsloomaga peate sõidukiga seotud kahjud ise tasuma. Sellistes olukordades soovitame vabatahtlikku sõidukikindlustust ehk üldlevinud nimega kaskokindlustuse kaitset. 

Kaskokindlustusega saab hüvitada enda sõidukile tekitatud kahjud näiteks millegile otsa sõites. Muu hulgas hüvitatakse kolmandate isikute tekitatud kahjud näiteks parklas seisnud autole. Sõidukikahjud hüvitatakse ka siis, kui süüdlast pole võimalik tuvastada. Pane tähele, et hüvitamisele kuulub kindlustussumma, mis ületab omavastutust. 

Samuti on Sul võimalik saada sõidukikahjude kindlustuskaitse tulekahju, loodusjõudude, vandalismi või röövimise eest. Oluline on teada, et sõiduki varguse puhul kehtestatakse omavastutust, mis on kindel protsent kindlustatud sõiduki turuväärtusest enne kindlustusjuhtumi toimumist.

Mida tasub teada kaskokindlustuse ostmisel?

Sõidukikindlustuse maksumus oleneb erinevatest lisakaitsetest, mis võivad lõpptulemusena tõsta oluliselt kindlustushinda. Seega on kasulik eelnevalt läbi mõelda, milliste riskide vastu soovid sõidukikahjude korral olla kindlustatud.

Kaskokindlustuse juurde saab osta asendusauto lisakaitse, liisingmakse kindlustuse või reisijate õnnetusjuhtumikindlustuse. Olenevalt kindlustusandjast võib kaskokindlustuse põhipakett sisaldada juba kindlustusjuhtumi korral remondi ajaks asendusautot.

Sõiduki varguse puhul hüvitatakse vastavalt kindlustuslepingule uusväärtus või turuhind. Seettõttu soovitame esimesel aastal kindlustada sõidukid uusväärtuskindlustusega.

Küsi oma sõidukile tasuta võrdlevad kaskokindlustuse pakkumisi.