Milleks on vaja kodukindlustusele vastutuskindlustust?

Poiss rattagaKas oled soovinud perega koos viibides, et aegajalt tahaksid juurde lisakindlust? Sul on oluline teada, millega tegelevad lapsed, kui oled ise parajasti tööl või pliidi ääres süüa tegemas. Sa ei saa paigaldada lastele külge kaamerat. Küll aga saad neid õpetada olema ettevaatlikud ning paluda rattaga sõitmisel kanda kiivrit. Vahel jääb ka sellest väheseks, sest laste maailm on lõbus ja täis mitmesuguseid avastusi.

Siin on üks paljudest võimalikest lahendustest, et saaksid ennast tunda rahulikuna. Oma kodu soetamisel oled pidanud kindlasti kokku puutuma kodukindlustusega. Kuna kindlustustingimused sisaldavad peenes kirjas palju juriidilist teksti, siis ei pruugi olulised võimalused kohe silma jääda. Üsna levinud on kindlustujuhtumid, kus vastutuskindlustuse lisakaitse on päästnud perekondi üleuputuse korral naabritele põhjustatud kahjude hüvitamisel.

Aga veelgi enam on olukordi, kus õnnetusjuhtumid toimuvad meie kodudest kaugemal:

– Sinu lapsel on sünnipäev. Kohale on tulnud kõik parimad sõbrad ning käimas on tore aiapidu – ühed mängivad kulli, teised peavad jalgpalliturniiri. Kogu ümbruskond kajab laste kilgetest, kuid siis kõlab klaasiklirin ja haudvaikus. Hoogsa pallimängu käigus on sünnipäevalaps virutanud palli naabri aknasse.

– On kaunis suvehommik, linnud laulavad ning päike sillerdab taevas. Võtate kogu perega ette sportliku jalgrattamatka. Olete keeramas kõrvaltänavasse, kui äkki pimestab päike Sinu abikaasa silmi, järgneb ehmatus, vingerdav ratas ning siis kõva ragin. Jalgratturi teele on jäänud võõras autopeegel.

– Oled perega puhkusel ja naudite kuumal suvepäeval hotellis varjulist olemist. Lapsed mängivad peitust ja korraga jääb kellegi jalg televiisori juhtme taha ning õnnetuseks prantsatab teler põrandale. Tegemist on kallihinnalise plasmateleriga, mis tuleb paraku hotelliomanikule kinni maksta.

Alati ei jää juhtumid kindlustuskoha põhiseks ning me ei näe ette olukordi, mis võivad ette tulla perega puhkusel viibides, lastega õuealal mängides või külas viibides. Siinkohal on abiks üle-Eestiline kindlustuskaitse, mida saab sõlmida kodukindlustuse juurde. Eraisiku vastutuskindlustusega saate kaitse äkilise, ettenägematu ning õigusvastase juhtumi korral, mille eest vastutate, kui tekitate kahju kolmandale isikule.

Küsi kodukindlustust koos tsiviilvastutuskindlustusega oma maaklerilt või saada kindlustuspäring.