Kas oled minemas puhkusele autoga?

autoga-reisimaVälisriigis sõidukit rentides tasuks eelnevalt tutvuda rendileandja tingimustega. Reeglina tagastatakse auto täispaagiga, muidu võidakse rakendada lisatasu. Samuti võidakse küsida noore juhi või lisajuhi kasutamisel täiendavat tasu. Tasub uurida, kas rendisõidukiga läbitavad kilomeetrid on piiratud ja millal ning kuhu tagastada sõiduk.

Autot rentides oleks hea teada, millised juhtumid on kaitstud ning milliseid omavastutusi kindlustusjuhtumite korral kohaldatakse. Eestis on võimalik saada isikliku sõidukikindlustusega kaitse ka välismaal autot rentides, kui satute renditava sõidukiga liiklusõnnetusse ja rikute sõiduki. Kõige lihtsam on vormistada rendileandja juures kaskokindlustus.

Väikeste lastega reisimisel on vajalik turvavarustus, mida saab rentida lisatasu eest kohapeal. Iga renditud turvavarustuse päeva eest tuleb tasuda lisaks keskmiselt 7-11 eurot.

Kindlasti tasuks autot vastu võttes olla tähelepanelik ja teha eelnevalt pildid rendisõiduki iluvigadest. Sõiduki rentimisel broneeritakse Sinu krediitkaardilt tagatisraha ja hiljem on raske tõestada, et sõidukil olevad kriimud ei ole tekitatud rendi ajal.

Isikliku sõidukiga reisides peaks kontrollima, kas läbitavate riikide jaoks on kehtiv roheline kaart. Samuti peaksite olema teadlik, millistes riikides on teie sõiduki kaskokindlustus kehtiv.

Väga oluline on teada, et oma autoga reisides on reisikindlustus koos reisitõrke ja meditsiiniabiga hädavajalik. Kui teil juhtub autoga rike ja ettenägematu juhtumi tõttu olete sunnitud jääma välisriiki pikemalt kui planeeritud, siis saate reistõrke kindlustusega katta majutus- ja transpordikulusid.

Kui teie sõidukil ei ole kaskokindlustust, siis soovitame osta koos liikluskindlustusega Kindlustusesti 24 h Autoabi, mis aitab Teid järgmistes olukordades:

– jääte ootamatult teele kütuse lõppemisel;
– sõidukil puruneb rehv;
– vajate abi liiklusõnnetuse korral;
– sõiduk ei käivitu;
– vajate sõiduki rikke tõttu abi reisijate transportimisel;
– vajate puksiirabi.

Turvalist puhkust!

www.kindlustusest.ee/autoabi